Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен в Давос: Украйна се нуждае от предвидимо финансиране, за да спечели войната

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи през днешния ден, че Украйна се нуждае от " предвидимо финансиране " през 2024 година и по-късно, с цел да завоюва войната, само че предизвести, че има риск от отмалялост у съдружниците на Киев пред лицето на съветската инвазия, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12421
" Украйна може да завоюва тази война ", съобщи тя от Давос и добави: " Ние обаче би трябвало да продължим да ѝ даваме средства, с цел да се съпротивлява ".

" Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 година и по-късно ", уточни Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, отдадена на финансовата помощ за Киев, която дава обещание да бъде изключително комплицирана заради заканите за несъгласие на Унгария.

" Те се нуждаят от непрекъснати и задоволителни доставки на оръжия, с цел да пазят страната си и да си върнат териториите ", добави тя.

Като напомни, че през декември Европейският съюз реши да стартира договаряния за присъединение на Украйна, Фон дер Лайен уточни, че това ще бъде " историческа стъпка напред " за страната и " отговор на апела на историята " за Европа.

Предупреждавайки за " опитите за дезинформация и за деформиране на обявената информация ", които са изключително публикувани по въпроса за войната в Украйна, ръководителят на Еврокомисията се спря в детайли на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди съвсем две години, на 24 февруари 2022 година

  " Русия не реализира стратегическите си цели. Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната стопанска система от актуалните технологии и нововъведения ", сподели тя.

" И най-после, Русия се провали в дипломатическо отношение ", добави Фон дер Лайен, имайки поради присъединението на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР